Stipendiater 2013

Jennie Eriksson och Patrik Malmström fick årets stipendier. Patrik spelade innebandymatch och kunde inte närvara. Hans pappa tog emot stipendiet.
Foto: Jan Söderholm, Alfta
Bilden får inte användas utan tillstånd av fotografen.

Vi i Alfta har nöjet och glädjen att ha många duktiga och framgångsrika medborgare. De som uppnått enskilda framgångar och de som genom sina insatser ger stöd och hjälp till andra.

I år delar Alfta Lions ut två stipendier på vardera 5.000 kr för framgångar inom kultur och idrott.

Inom Kultur tilldelar Alfta Lions 2013 års stipendium till Jennie Eriksson.

Jennie får stipendiet med följande motivering:

”För sin målmedvetna satsning på sång och musikteater.”

Efter avslutad utbildning vid Mälardalens högskola, samt sång och musikteater vid Geijerskolan, vill Jennie jobba vidare på att utveckla flera musik- och teaterstilar och några egna idéer.

En målinriktad tjej som följer sitt hjärtas inre röst och satsar på sång och musikteater. Nu senast i musikalen I ljus och mörker.

Inom Idrott tilldelar Alfta Lions 2013 års stipendium till Patrik Malmström.

Patrik får stipendiet med följande motivering:

”För sina avgörande insatser för innebandyn när Sverige tidigare vann junior-VM och nu senast segrade i senior-VM, med sina ständigt offensiva, blixtsnabba och välriktade skott.”

Patrik som är en av många lyckade exporter av innebandyspelare i absolut toppklass med rötterna i Alfta Innebandyklubb. Patrik började som talangfull tonåring sin breda idrottsbana med både ishockey, fotboll, golf och lite innebandy. Valet blev innebandyn. Och nu med två VM-medaljer i bagaget spelar Patrik sin sjunde säsong i högsta ligan för Pixbo Wallenstam IBK. Målet för 2014 är att åter få förtroendet att spela för Sverige i VM.

Foto: Jan Söderholm, Alfta
Bilden får inte användas utan tillstånd av fotografen.

Foto: Jan Söderholm, Alfta
Bilden får inte användas utan tillstånd av fotografen.

Reportage i Ljusnan om årets tipendiater