Stipendiater 2014

Bodil Kindlundh, Martin Hellgren och Roger Wahlman är 2014 års stipendiater. Martin spelade match och kunde inte närvara. Hans pappa tog emot stipendiet.

Foto: Jan Söderholm, Alfta

Vi i Alfta har nöjet och glädjen att ha många duktiga och framgångsrika medborgare. De som uppnått enskilda framgångar och de som genom sina insatser ger stöd och hjälp till andra.

I år delade Alfta Lions ut tre stipendier på vardera 5.000 kr för framgångar inom kultur, idrott och ledarskap.

Inom Kultur tilldelar Alfta Lions 2014 års stipendium till Bodil Kindlundh.

Bodil får stipendiet med följande motivering:

”För sin målmedvetna satsning på musiken med sin fagott.”

Bodil har gått Estetiska programmet på Torsbergsgymnasiet, därefter Musikkonservatoriet i Falun med blockflöjt som huvudinstrument. Där prövade Bodil på att spela på fagott och fastnade för instrumentet. Därefter Sundgårdens Folkhögskola i Helsingborg och sedan raka vägen in på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Bodils dröm är att efter studierna arbeta i orkester med musik från barocken och romantiken, som ligger henne varmast om hjärtat. En målinriktad flitig tjej som älskar det dramatiska och vågar att pröva på det svåra.

Inom Idrott tilldelar Alfta Lions 2014 års stipendium till Martin Hellgren.

Martin får stipendiet med följande motivering:

”För sin passion, agitation och ett hårt arbete för sitt ishockeylag”

Martin började i Alfta GIF hockey och sedan vidare som junior i Brynäs. Martin spelar nu i Allsvenskan för Asplöven, Haparanda, som centerforward och lagkapten. Martin kännetecknas av sin höga passion för ishockeyn, som ger energi till sitt lag, och genom sin mycket hårt agiterande spelarstil tar energi från motståndarlagen. En riktig arbetsmyra.

Inom ledarskap tilldelar Alfta Lions 2014 års stipendium till Roger Wahlman.

Roger får stipendiet med följande motivering:

”För sitt brinnande intresse och insatser för fotbollen i Alfta och dess överlevnad.”

Som junior var Roger Hälsinglands bäste målvakt 1974. Då en idrottsprestation. Nu och under många år en stor entusiast och kraftigt drivande eldsjäl, tillsammans med andra, för att fotbollen i Alfta skall finnas kvar. Fotbollen har en viktig social funktion i bygden och är numer en betydande del i integrationen av ungdomar som är invandrare eller flyktingar. Roger är inte bangen att ta till okonventionella metoder om så behövs. En gång vände han sig till ”Sök och finn på P4” och efterlyste fotbollsspelare för att få ett fullt lag till matchen.

Läs Ljusnans reportage om årets Stipendiater