Alfta lucia 2012

Lyckat Lucia firande i Alfta

Trots att det till att börja med verkade svårt att få tillräckligt många sökande som luciakandidater blev det tack vare en artikel i Ljusnan fart på anmälningarna. Alftas lucia med tärnor kan nu summera sin insats. Röstsedlar, som kom från olika delar av världen, gav ett bidrag på nära 3.000 kr.

Intresset från företag och föreningar att få besök av lucia har som vanligt varit stort. I år har också framträdanden gjorts i ett par hem vid privata arrangemang.

I samband med de 34 framträdanden som genomförts har insamlingen givit drygt 42.000 kr. vilket är ett fint bidrag till Alfta Lions hjälpverksamhet. Alfta lions club vill framföra ett stort tack till alla privatpersoner och företag som bidragit till det fina resultatet.

Alftas lucia 2012 är Anna Wiklund

Anna Wiklund kröntes till årets lucia i Alfta kyrka. Förra årets lucia, Frida-Li Rehnström lämnade över och krönte sin efterträdare med hjälp av Elin Olsson som själv var tärna för elva år sedan. Hennes tärnor heter Sandra Persson, Jennie Hallström, Josefin Björklund, Erika Qvick, Isa Embretsen och Amanda Adolfsson. Anna är Alftas 69:e lucia. I samband med kröningen fick lucia och tärnorna ett unikt halssmycke skapat av den kände tennsmeden Backa Lars i Runemo. Nu väntar ett 30-tal besök på företag, föreningar och restauranger.

Foto: Jan Söderholm, Alfta

 

 

Sandra Persson, Jennie Hallström, Josefin Björklund, Anna Wiklund, Erika Qvick, Isa Embretsen och Amanda Adolfsson.

Alfta barn- och flickkör.

Foto: Jan Söderholm, Alfta

 

 

Foto: Jan Söderholm, Alfta

 

Foto: Jan Söderholm, Alfta

 

Foto: Jan Söderholm, Alfta

 

Foto: Jan Söderholm, Alfta

 

Foto: Katarina Hansson

Läs reportage i Ljusnan om Lucia i Alfta igen