Stipendiater 2009

2009 års stipendiater är Alfta Bike Park, Kristoffer Asp och Fredrik Bertilsson

Personerna på bilden är från vänster till höger: Fredrik Algotsson, Sebastian Woxberg, Philip Lundman, Alexander Bäckvall, Kenneth Einars, Kristoffer Asp, Per-Olov Bertilsson stand-in och pappa till Fredrik Bertilsson, LP Göran Hammarlund och Karin Boström-Viklund.
Foto: Jan Söderholm, Alfta

Foto: Jan Söderholm, Alfta 

Vi i Alfta har nöjet och glädjen att ha många duktiga och framgångsrika medborgare som uppnått enskilda framgångar eller skapat förutsättningar för andra att uppnå framgång.

I år delar Alfta Lions ut tre stipendier och en check på 5.000kr för framgångar inom kultur, idrott och ledarskap för ungdomsverksamhet.

Alfta Lions Club tilldelar 2009 års stipendium till Alfta Bike Park för en framgångsrik ungdomsverksamhet.

Alfta Bike Park får stipendiet med följande motivering;

”för sitt stora engagemang i att skapa och utveckla en arena för alla ungdomar att utöva extremare former av cykling i Alfta”

Tack vare Alfta Bike Park har ungdomarna i Alfta fått ett eget avskiljt område, en arena, för att träna och utöva sina intressen inom extremare cykling för målgruppen ”alla som vill” i åldrarna från 4 till 24 år.

Inom Idrott tilldelar Alfta Lions 2009 års stipendium till Kristoffer Asp.

Kristoffer får stipendiet med följande motivering;

”för sina framgångsrika insatser inom innebandyn”

Kristoffer, ”Koffe”, känd för sin snabbhet med bra spelsinne och passningsspel. Han har spelat innebandy i division ett för Alfta Indiana under fyra år och spelar nu sin tredje säsong i elitserien för Falun. Efter bara åtta elitseriematcher debuterade han i landslaget 2004. Kristoffer ingick i våras i den trupp som representerade Sverige i World Challenge.

Inom Kultur tilldelar Alfta Lions 2009 års stipendium till Fredrik Bertilsson.

Fredrik får stipendiet med följande motivering;

”för sina musikaliska framgångar i både små och stora sammanhang”

Fredrik har spelat dragspel med både små och stora grupper där Kjell Öhman och Arne Domnerus är de mer kända.

Trots sin unga ålder är Fredrik en mycket duktig dragspelare som tilldelats både Albin Hagström-stipendiet och Andrew Walter-stipendiet. Han fortsätter att utveckla sin musikaliska förmåga med studier på Musikhögskolan i Örebro med piano som huvudinstrument.

Fredrik är en efterfrågad musiker och är redan inbokad på flera spelningar så han skickade pappa Per Olov att mottaga stipendiet.