Stipendiater 2010

Personerna på bilden är från vänster till höger: Karin Boström-Viklund Alfta Lions, Kristine West, Kaj Hoof, Stig Larsson, Sven-Erik Persson, Jan Setterberg ordförande, Kenneth Göransson, Rune Arnells nestor och Hans Klar.Foto: Jan Söderholm, Alfta

Kristine West
Foto: Jan Söderholm, Alfta

Vi i Alfta har nöjet och glädjen att ha många duktiga och framgångsrika medborgare som uppnått enskilda framgångar eller skapat förutsättningar för andra att uppnå framgång.

I år delar Alfta Lions ut två stipendier på vardera 5.000 kr för framgångar inom kultur och ledarskap.

Alfta Lions Club tilldelar 2010 års stipendium för ledarskap till Nordanå motionsallians

Nordanå motionsallians får stipendiet med följande motivering;

”För att under ett decennium ha underhållit och utvecklat en arena för både sommar-och vinteraktiviteter såväl på dagtid som kvällar.”

Nordanå motionsallians får stipendiet för det arbete de haft och lägger ned på motionsspåren vid Nordanåområdet i Alfta. Med frivilliga insatser har de gett Alftaborna och många andra tillgång till preparerade skidspår och löp- och gåvänliga spår på sommaren.

Det är stora frivilliga insatser på obekväma tider och oavsett bra eller dåligt väder som Nordanå Motionsalliansen utför.

Inom Kultur tilldelar Alfta Lions 2010 års stipendium till Kristine West

Kristine får stipendiet med följande motivering;

”För sina snabba musikaliska framgångar med sina instrument, såväl i små som stora sammanhang.”

Kristine West har trots sin ungdom redan fått ta emot flera stipendier för sin musikalitet.

Kristine har med rekordfart utvecklats till en etablerad musiker i Sverige, och är nu på väg att etablera sig på den internationella arenan.

Efter sin kandidatexamen och med sin sällsynta kombination av djup och bredd, studerar Kristine vidare på Masterutbildning på både blockflöjt och traversflöjt. Bland hennes uppdrag kan nämnas att hon medverkar som flöjtist i Drottningsholms barockensembles nyårskonserter.