Stipendiater 2012

Foto: Jan Söderholm, Alfta

Foto: Jan Söderholm, Alfta

Vi i Alfta har nöjet och glädjen att ha många duktiga och framgångsrika medborgare. De som uppnått enskilda framgångar och de som genom sina insatser ger stöd och hjälp till andra.

I år delar Alfta Lions ut tre stipendier på vardera 5.000 kr för framgångar inom kultur, idrott och ledarskap.

Inom Kultur tilldelar Alfta Lions 2012 års stipendium till Nathalie Bertilsson.

Nathalie får stipendiet med följande motivering:

För sina målinriktade satsningar på musiken.

Nathalie har viola som sitt huvudinstrument. Med fiol och tvärflöjt som andra instrument täcker hon flera musikstilar från klassisk till folkmusik.

Efter sin kandidatexamen på Musikhögskolan i Piteå i vår, studerar Nathalie vidare på masterprogrammet i Malmö. En målinriktad tjej som gillar utmaningar.

Inom Idrott tilldelar Alfta Lions 2012 års stipendium till Jenny Hjohlman

Jenny får stipendiet med följande motivering:

”För sina framgångsrika offensiva insatser inom fotbollen”

Jenny är det mest intressanta namnet i årets damallsvenska fotboll. Från en bra prestation för Sundsvall DFF i fjol, tog Jenny steget upp i damallsvenskan till Umeå IK i år. Känd under namnet ”Jenny från Viksjöfors” eller Viksjöforstjejen som reportrarna utbrister när hon gör mål, och det gör hon ofta. Jenny har en given plats i U 23 landslaget efter flera landskamper och med ett silver från F 19 i Vitryssland.

Alfta Lions Club tilldelar 2012 års stipendium i ledarskap till Sofie Aspelin

Sofie får stipendiet med följande motivering:

”För sitt brinnande intresse att se, och se till att alla ungdomar blir sedda och bekräftade, samt att skapa glädje och energi i vardagen”

Sofie har förmågan att få ungdomar att ”upptäcka sig själva och tro på sig själva”. Sofie lägger mycket tid, kraft och ork på alla som behöver någon förtrolig att prata med, men är också samtidigt väldigt ”duktig på att ha roligt”.

Ljusnans reportage om Alfta Lions stipendiater 2012

Lions kulturstipendium 2012

Erik Olof Wiklund har tilldelats Lions Kulturstipendium för 2012 vid Lions Riksmöte på Läkerol Arena i Gävle.

Inom Lions stödjer vi utvecklingen av vår kultur. Det gör vi bl.a. genom att dela ut ett Lions Kulturstipendium för 2012 på Lions Riksmötet den 17 maj på Läkerol Arena i Gävle. De som kandiderat är från Lions Gävle-Dala distrikt, dvs. Gästrikland, Dalarna och Hälsingland.

Kulturstipendiet som i år är på 17.000:- utdelas till en person som ”utfört en för samhället gagnelig kulturgärning” och har tilldelats Erik Olof Wiklund från Alfta med motiveringen:

”För sina framgångar som ung författare, målare och skulptör.

Erik har redan som artonåring debuterat som författare med två historiska romaner i Hälsingemiljö och fler böcker är på väg. I sitt måleri lyfter han med stor entusiasm fram positiva saker och händelser.

Som skulptör har han visat på en fin volymkänsla.”

Erik Olof Har många idéer och projekt på gång, som vi ser fram emot att ta del av.